5 Eylül 2014 Cuma

PESTOLU KİNOA SALATASI

http://www.nutrasystem.com.tr/?m=Sayfalar&id=273

PESTOLU KİNOA SALATASI

Porsiyon: 4 kişilik

Malzemeler:

·         100 g kinoa

·         200 ml su

·         3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         ½ su bardağı haşlanmış mısır

·         2 domates

·         Tuz

·         Karabiber


Pesto Sosu İçin Malzemeler:

1 demet fesleğen

·         ½ çay bardağı zeytinyağı

·         3 diş sarımsak

·         Tuz


Kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat bekleyin. Suyu süzüp tencereye alın. 200 ml suyu ekleyin ve suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip soğumaya bırakın. Bu arada pesto sosunu hazırlayın. Fesleğenin 2/3 ünü mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Ayırdığınız fesleğeni ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup çekirdekli kısmını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve kinoaya ekleyin. Mısır ve fesleğeni ilave ederek karıştırın. Servis kaplarının yanına pesto sosunu paylaştırın. Üzerine hazırladığınız salatayı ekleyin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder