2 Temmuz 2015 Perşembe

LİGHT GÜLLAÇ

1 porsiyon: 232 kalori
8 servis
Hazırlık Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Güllaç
Malzemeler:
. 4 yaprak güllaç yaprağı
. 2,5 su bardağı inek sütü (az yağlı)
. 3 porsiyon gülsuyu
. 5 yemek kaşığı ceviz (çekilmiş)
. 10 adet tatlandırıcı çeşitleri
Yapılışı:
Sütü kaynatın. Kaynayınca ateşten alın. Tatlandırıcıyı ilave edip iyice karıştırın. Ilımaya bırakın. Ilık sütü geniş bir tepsiye dökün ve güllaç yapraklarını teker teker tepsiye yatırın. İyice yumuşamadan tepsiden alın. İki eşit parçaya bölüp ikiye böldüğünüz yapraklardan birisini ikiye katlayın. Ortasına biraz ceviz koyduktan sonra bohça şeklinde sarın. Bohça şeklindeki güllaç yapraklarının kıvırdığınız tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yan yana dizin. Güllaçların üzerine gül suyunu kalan sütü dökerek iyice çekmesini sağlayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
1 porsiyon:
36 g karbonhidrat
6 g protein
10 g yağ
0 lif içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder