8 Aralık 2015 Salı

YEMEKLERE LEZZET KATMAK İÇİN ÖNERİLER

Tüketilen yemeklerin gerek günlük hayatta gerekse de diyet zamanında keyifli hale gelmesi, kişilerin beslenmeden zevk almasını sağlar. Keyifle yenen yemek kişileri daha fazla tatmin eder, sofradan tok kalkmalarını sağlar. Yemeklere lezzet katmak diyet zamanında da mümkündür. İşte yemekleri lezzetli hale getirebilecek birkaç ipucu:
  • Hazır soslar yerine domates sosu: Makarnalara, etlerin yanına veya sebze yemeklerine hazır ve etli soslar yerine bol domatesli bir sos hem daha fazla likopen almanızı sağlar hem yemek daha hafif olur.
  • Sarımsak: Çorbalara, yemeklere veya mezelere sarımsak eklemek sağlık ve lezzet anlamında olumlu etki gösterir.
  • Soğan: Sarımsak gibi soğan da özellikle kavrulmadan, yemeğe son 10 dakikada eklemek te yemeğin lezzetini arttırır.
  • Sebze yemeklerine az miktarda zeytinyağı eklemek yemeğe lezzet verir.
  • Salatalara limon, sirke eklemek kilonun korunmasına, aynı zamanda salata tüketiminin de artmasını sağlar. Salatalara az miktarda katılan nar ekşisi de lezzet ve sağlık katar.
  • Baharatlar: Tuzdan ziyade çeşitli baharat tüketmek yemeğin kalitesini ve lezzetini arttırır.
Et yemeklerine yakışan baharatlar: karabiber, kekik, defne yaprağı, biberiyedir.
Tavuk yemeklerine yakışan baharatlar: kekik, pul biber, köri, zerdeçaldır.
Sebze yemeklerine yakışan baharatlar: pul biber, nane, dereotu, hardaldır.
1983'den Bugüne Nutra System
Sağıklı Zayıflama ve Beslenme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder