Sevgi neydi? Sevgi emekti. O zaman sizde partnerinize 14 şubatta emeğinizi armağan edin ve ona bu lezzetli ve sağlıklı menüyü hazırlayın. Dengeli karbonhidrat, protein ve yağ içeriğine sahip olan bu menümüz bol posa içeriği ve nispeten düşük enerjisiyle sevgililer gününde  de sağlıklı beslenmenizi sağlayacak.

AŞK MENÜMÜZ

-Taneli brokoli çorbası
-Dana rosto
-Zeytinyağlı tabağı
-Kinoalı salata
-Fondü
-2 kadeh kırmızı şarap
TARİFLER

Taneli Brokoli Çorbası
1 Kök Brokoli
1 Kuru Soğan
1 DişŸSarımsak
1 Patates
1 Su Bardağı Tane Mısır
1 yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Et suyu
2 yemek kaşığı Tepeleme Un
Sıvı yağŸ
Su
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye önce 1-2 kaşık zeytinyağı alalım ve tereyağını katıp eritelim. İnce doğradığımız soğan ve arımsağı ekleyip kavuralım. Küçük şekilde doğranmış patatesler ile mısırı ayrı bir tencerede haşlayalım. Soğan ve sarımsağın içerisine unu ilave edip kavurmaya devam edelim. Üzerine et suyu ve sıcak su döküyoruz. Patates ve mısır haşlandıktan sonra ekliyoruz.
Çorbamız kaynayana kadar brokolileri ince şekilde doğrayalım. Çorba kaynamaya başladığında brokolileri ekliyoruz. Tuzunu ayarlayıp gerekirse biraz daha sıcak su takviyesi yapıyoruz. Brokoli pişince servis tabağına alıp servis yapıyoruz. Afiyetler dilerim.

DANA ROSTO
1 dana nuar
1 soğan
2 defne yaprağı
1 havuç
1 tatlı k. tane karabiber
1 tutam maydanoz
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz, karabiber
su
Hazırlanışı
Dana nuarı,irice doğranmış soğan ve havucu,defne yapraklarını,maydanoz saplarını,karabiberi tencereye alarak ve üzerine su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. sosu için de tavaya çok az zeytinyağı alıp üzerine salçayı,tuz,karabiberi ve suyu ekleyip sosumuzun kıvamını ayarlıyoruz. pişen rostomuzu dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Her tarafına sosu gezdirip sıcak servis yapıyoruz.

ZEYTİNYAĞLI TABAĞI
4 adet taze enginar
6 yaprak beyaz lahana
300 gr. taze fasulye
2 adet armut
4 adet midye içi
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı fıstık içi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
10 adet arpacık soğan
4 adet havuç
2 adet patates
4 adet kabak çiçeği
500 gr. pirinç
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 adet sarı ya da kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tahin.
Hazırlanışı
Enginarı pişirip, içine pişme sırasına göre; arpacık soğan, havuç, patates ve armudu ilave edin. Patlıcanı közleyin. İçine kuru soğan, renkli biberler, (sarı, kırmızı) dolma fıstığı ve domates ilave ederek içini doldurun. Üzerine çok ince tahin ilave ederek servis edin. Lahana yapraklarını haşlayın, klasik dolma harcına iç midye ilave ederek sarın. Kabak çiçeği dolması için de kabak çiçeğini klasik dolma içi malzemesiyle doldurup pişirin.

KİNOALI SALATA
yarım demet taze roka
birkaç yaprak kıvırcık marul
birkaç yaprak reyhan veya fesleğen
1 olgun domates
bir avuç çam fıstığı
yarım kahve fincanı kinoa
tuz
balzamik sirke
sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Kinoayı yıkayıp süzün. Bir su bardağı suda 10 dakika haşlayın. Kinoa taneciklerinin etrafında beyaz bir çember belirdiğini gördüğünüzde pişmiş oluyorlar. Süzgeçle süzüp soğuk sudan geçirin. Çam fıstıklarını yapışmaz bir tavada yüksek ateşte, tavayı ileri geri sallayarak kavurun. Yeşillikleri yıkayıp sularını iyice süzdürün. Domatesin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimleyin. Bütün malzemeleri salata kasesinde birleştirin. Yarım tatlı kaşığı tuz atın. Balzamik sirkeyi salatanın üzerinde 1yemek kaşığı ilave edin,1 tatlı kaşığı da zeytinyağı ekleyin. Salatayı çok iyi karıştırıp tadına bakın, tuzunu ve sirkesini ayarlayın.

FONDÜ
200 gr bitter ya da sütlü küvertür çikolata (yoksa 2 paket çikolata)
Yarım paket çiğ krema (100 ml)
Yarım su bardağı süt
2 adet kivi
1 adet armut
1 adet muz
1 adet portakal
Hazırlanışı
Kullanacağınız çikolatayı bıçak yardımıyla küçük küçük kıyın. Küçük teflon bir sos tencereniz varsa süt ve kremayı tencereye alın kısık ateşte ısıtın. Isınan krema-süt karışımını ocaktan alın ve içine kıydığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın. Çikolata pürüzsüz bir kıvama alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin. Hazırladığınız çikolatayı fondünüze koyarak servis edin. Fondü hazırlandıktan sonra meyvelerinizi yıkayın ve isteğe göre soyarak dilimlere ya da küplere bölerek hazırladığınız fondü ile birlikte servis edin.

2 KADEH KIRIMIZI ŞARAP

Tariflerimize bir tutam aşk ekleyerek çok daha lezzetli  ve romantik bir hale getirebiliriz. Herkese afiyet olsun.